rejseledsager
Dansk-Rejseledsager.dk [ return ]
From Message
Aziz og S
Gæst
 For at undgå spambots tillader vi ikke længere at man kan se email-adressen her, benyt tekstfeltet, hvis du vil skrive din email så folk kan læse den.

2/25/2008 17:27:45
Subject: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Vi søger folk der gerne vil med på eventyr og opleve Marokko på nært hold.
Vi planlægger en rejse til sommer i juli.
Er der nogen der er interesserede Marokko med ørkenen, Marrakech og stranden som nogle af desTtionerne? Så skriv endelig...edit post delete post

P wachholz
Gæst
 Email censureret

3/13/2008 11:20:18
RE: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
jeg har boet i tanger i et år så det kunne være sjovt at se noget andet af landet,,,men juli,,helt ærligt der er så varmt at man føler man har 40 i feber hele tiden ,,hihihi
mvh P


edit post delete post

S og Aziz
Gæst
 Email censureret

3/14/2008 20:19:54
RE: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Hej P.

Det lyder spændende du har boet i Tanger. Og ja, der er da bestemt varmt i juli, men vi har gjort det før, og det kan altså sagtens lade sig gøre, hvis man har et program der tager højde for de varmeste timer på dagen. Vi vil også være ved kysten hvor det lufter lidt, og så lidt i Atlas-bjergene, hvor det også er køligt.
Som du måske kan se på det ene af vores navne, kommer Aziz fra Marokko. Det udnytter vi og vil gerne prøve at vise Marokko på en anden måde end hvis man selv rejser som turist, og kun kommer til Agadir eller nordpå.
Vi vil besøge lokalbefolkningen, og komme tæt på livet i Marokko, og derudover også nyde sOn og strandene.
Men det kræver vi kan få samlet en gruppe, så der er råd til 4-hjulstrækker i ørkenen og sådan noget.

Venlig hilsen Aziz og S.

P.S. Vi har lavet et program, som vi gerne vil sende, hvis du er interesseret.


edit post delete post

S og Aziz
Gæst
 Email censureret

4/06/2008 18:22:23
RE: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Hej evt. interesserede Marokkorejsende.

Vi er nu efterhånden ved at have modtaget de tilmeldI der er nødvendige for turen kan løbe rundt, men der er stadig et par enkelte pladser tilbage.
Det er primært unge mellem 20 og 30 år der har tilmeldt sig.
Er der nogle derude der endnu ikke har fundet ud af hvad I vil bruge Jeres sommerferie på, så kan det her være en mulighed. Vi rejser en gruppe på en 10-12 Psoner, rundt i Marokko og ser nogle af de bedste sider af landet, som Marrakech, Sahara, Atlasbjergene og kysterne.
Vi er et dansk-marokkansk par der står for turen, og har lavet lignende rejser et par gange før.
Så kunne du tænke dig en stor oplevelse, eller er I et par venner der kunne, så kontakt os, og vi kan sende programmet til Jer.

Venlig hilsen Aziz og S.


edit post delete post

Ka
Gæst
 Email censureret

4/13/2008 07:09:38
Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Hej med jer.
Det lyder utroligt spændene - eneste lille suk - hvorfor ikke i efteråret, så kunne vi nyde en evt. sommer i DK.
Vil i sende mig et program, jeg er godt nok 47 år :o)
K H Ka


edit post delete post

S og Aziz
Gæst
 Email censureret

4/13/2008 11:01:18
RE: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Hej Ka.
Jamen vi synes også vi har lavet et spændende program, så vi glæder os meget til du læser det igennem. Det ligger i sommerferien, da det ellers er utrolig svært at finde interesserede nok.
Har prøvet at sende mailen på det lille brev der er som ikon, men kan ikke få det til at virke. Så vil sætte programmet ind herunder.
Ellers hvis du er med på cyberspacebølgen, så er vi på Facebook unedr gruppen Marokko. Så der vil jeg gerne invitere dig ind hvis du har en profil og sender dit navn.

Venlig hilsen Aziz og S. (sus_B@ofir.dk)

Men her programmet:
15-dages rundrejse i Marokko sommeren 2008

Marokko er et arabisk land der har meget fokus på demokrati og er under stor udvikling.
Geografisk ligger landet helt unikt med Middelhavet mod nord og Atlanterhavet langs vestkysten. Derudover ligger Afrikas 2. største bjerg Høje Atlas i landet.
I Marokko lever to befolkningsgrupP side om side; berberne og araberne.

På vores rejse rundt i det fantastiske land vil du få et bredt indtryk af kulturen, den betagende natur og ikke mindst marokkanernes store gæstfrihed. Du vil opleve det hektiske gadeliv i byerne, moskeernes kalden til bøn, det monotone og dog så foranderlige Sahara og det moderne og dog traditionelle Marokko. Landet er fyldt med store kontraster, som man mærker hele tiden.

En lille oversigt over, hvad du kommer til at opleve
• Marrakech
 Markedspladser, moskeer, museer, paladser
 Den berømte souk (bazar)
 Pladsen Djeema El Fna med slangetæmmesker, mavedansere, lokal musik, gøglere, sandsigersker osv.
• Essaouira – en kunstnerisk og musikalsk kystby med dejlige sandstrande
• Agadir – her ligger Marokkos bedste badestrande
• Afvekslende natur
 Fra frodige palmelunde og –dale til Saharaørkenen
• Sahara
 Kamelridning gennem ørkenens sand, overnatning i beduincamp
• Ouarzazate – her ligger verdens 3. største filmstudie
• Atlasbjergene
 Vi passerer Atlasbjergene på det højste pas

Rejseprogram
Dag 1 – Fra Danmark til Marokko
Vi rejser fra København mod Casablanca med flyskift undervejs. I lufthavnen bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Afhængig af ankomsttidspunkt vil der umiddelbart efter ankomst blive serveret traditionel marokkansk the, og vi vil holde et lille informationsmøde om de foreløbene dage i Marakkech og rejsen rundt i Marokko i øvrigt.
Ingen måltider inkl.

Dag 2 – 1001 nats eventyr i Marrakech
Marrakech ligger flot for foden af Atlasbjergene, så man til tider kan se de sneklædte bjergtoppe fra byen. Centrum af byen, kaldet medinA, er omkranset af en stor tyk okkerfarvet ringmur, herinde ligger den gamle bydel som er præget af dekorerede bygnI, mosaik og indtrykkende står i kø. De forskellige dufte virvler om en, mynten fra theen, krydderierne fra markedet, lædderet fra de små værksteder osv.
Vi vil efter morgenmaden gå en tur i byen for at få et indtryk af den. Vi vil besøge Marrakech største moske, Koutobia, som står højt som et pejlemærke i byen. Herfra går vi videre til to paladser Badi og Bahia og en gammel kongegrav der er et arkitektonisk imponerende værk. Vi vil også besøge museet Dar si Said, hvor man kan se Marokkos kunstneriske udvikling.
Vi vil ende vores gåtur på den berømte plads Djeema El Fna, der ligger i medinA. Pladsen er på UNESCOs liste over bEringsværdige steder. Her er fyldt med musikere, gøglere, mavedansere, spåkoner, slangetæmmesker, og man kan få orientalsk mad som fårehjerne- og tunge, snegle, forførelsesdrikke og meget andet. Fra pladsen kommer man ind i den store souk, der er en af Nordafrikas største med 4000 butikker. Her gemmer sig en stor labyrint af små snørklede og endeløse veje og gyder med de små butikker. Hvis man kan finde det, kan man få alt, hvad hjertet begærer. Souk’en er opdelt i forskellige afdelI med hver deres specialer, hvor man mange steder også kan følge produktionen af varerne på de små værksteder. Man kan blandt andet finde tørklæder, tasker, marokkopuder, krydderier, tøj og sko, musik, keramik, arabiske lamP osv.
Om aftenen vil vi spise sammen på en hyggelig restaurant med gode marokkanske specialiteter.
Morgenmad og aftensmad er inkl.

Dag 3 – Shopping af alt hved hjertet begærer i Marrakech’ store souk
Vi spiser morgenmad på hotellet, hvorefter der er fri til, at man kan gøre, hvad man vil. Man kan gå en tur i de flotte parker og imponeres af Marrakech’ mange storke. Eller man kan gå i souk’en og købe det, man faldt for i går.
Morgenmad er inkl.

Dag 4 – Musikalsk kultur i hyggelige Essaouira
Efter morgenmaden tager vi bussen til Essaouira. Essaouira er også på UNESCOs liste over bEringsværdige steder. Det er en smuk forholdsvis lille fiskerby, hvor mange kunstnere, bohemetyP og i øvrigt surfere valfarter til fra hele verden. Især musikere ynder at rejse hertil, Jimi Hendrix, Cat Stevens og Bob Marley har været her. Byen blev grundlagt i 1700-tallet af en fransk arkitekt, der fik til opgave at bygge en fæstning. Man kan godt se, at byen har haft både europæisk, arabisk og nordarikansk indflydelse. Essaouira er meget stille, da der inden for bymurerne ikke må køre motorkøretøjer, det gør her behageligt og afslappende at være. Ellers er byen også kendt for kunst som malerier og stenskulpturer. Madkulturen er præget af lækre fisk friske fra Atlanterhavet, som man kan købe på havnen, enten til at tage med og tilberede, eller de kan lave den med det samme, og man spiser den der.
Efter ankomst midt på dagen, vil vi gå en tur i byen, og om aftenen vil vi finde et lokalt sted, hvor de spiller den traditonelle og populære Gnawa-musik.
Morgenmad inkl.

Dag 5 – Sandstrande og badning
I dag er der mulighed for at bade ved den lækre strand, der er i Essaouira blot et stenkast fra, hvor vi bor. Ellers kan man gå en tur i de små gader, hvor der er mange hyggelige butikker og boder. Man kan også opleve mange af kunstnerne rundt omkring der sælger deres billeder, eller er igang med at male et. De sidder ofte på fæstningen ud mod vandet, hvor havet er utrolig flot med skumsprøjt mod klipPne, og den hvide by som kulisse.
Morgenmad inkl.

Dag 6 - Til nye lange sandstrande i Agadir
Umiddelbart efter morgenmaden tager vi igen bussen, nu videre mod Agadir. Det er en smuk tur langs kysten med frodige områder. Blandt andet vokser der argantræer, som ikke findes andre steder i verden. Argantræerne giver små frugter som nødder eller oliven der presses, og man får en olie ud af det, der bliver brugt verden over til kosmetik. Mange mener også olien har en helbredene kraft.
I Agadir er nogle af de længste og bedste sandstrande i Marokko pænt fulgt af strandpromenader med gode restauranter og caféer.
Morgenmad inkl.

Dag 7 - Udflugter eller afslapning ved stranden
Der er morgenmad på hotellet, og dagen kan enten bruges ved stranden, hvor der er mulighed for at leje parasol eller liggestol, og man har caféerne og restauranterne tæt på, hvis man skulle have lyst til lidt lækker marokkansk mad eller en snack.
Vil man gerne ud og opleve lidt kan det anbefales at besøge en gammel ruin, som ligger på toppen af et lille bjerg, hvor man har udsigt udover hele Agadir og den enorme havn. Herfra er der også den smukkeste solnedgang man kan forestille sig ud over havet, og med byen til den anden side. Et fantastisk syn.
Morgenmad inkl.

Dag 8 – Shopping eller afslapning ved stranden
Morgenmad på hotellet. Endnu en dag med mulighed for solbadning på stranden. Er man ved at have fået nok af det, er det også muligt at besøge Agadirs lokale souk som ligger lige i centrum. Ellers kan man nyde strandpromenaden og nogle af de gode restauranter, hvor man har mulighed for at prøve nogle af Marokkos specialiteter som couscous, tagine og andet som er tilberedt med forskellige karakteristiske krydderier.
Morgenmad inkl.

Dag 9 – Foranderlig natur
I dag kører vi tidligt om morgenen, da vi har en lang køretur foran os til ørkenen. Efter nogle timers kørsel stopP vi i en lille landsby Taliouine, hvor der som det eneste sted i Marokko vokser safran, på grund af det unikke sted på østsiden af Anti-Atlasbjergene. Her vil der være mulighed for at købe lidt af verdens dyreste krydderi her til en yderst favorabel pris.
Undervejs på køreturen vil man blive trukket ind i de fantastiske scenarier og skiftende natur. Fra frodig kyst over golde bjerge til øde sandørken. Sidst på dagen kommer vi frem til ørkenen, hvor vi skal bo hos beduinerne. Her spiser vi aftensmad og hygger os ved bålet, inden vi går i seng, og kan nyde den helt fantastiske stjernehimmel, der er i ørkenen.
Morgenmad, frokost og aftensmad inkl.

Dag 10 – Den mystiske ørken med gæstfrie beboere
I dag står vi tidligt op, så vi kan se den vidunderlige solopgang, og så vi kan nyde ørkenen inden det bliver for varmt. Dem der har lyst har mulighed for at ride en tur på dromedarerne i morgenlyset, mens morgenmaden bliver gjort klar. Op ad formiddagen kører vi til landsbyen Tagounite, hvor vi skal på marked og derefter skal vi besøge en lokal familie, hvor vi skal spise frokost, og se hvordan en traditionel familie lever. Her vil vi være nogle timer til den værste varme er drevet over, hvorefter vi tager tilbage til ørkenen og nyder stilheden, storheden og solnedgangen fra toppen af en sanddyne.
Morgenmad, frokost og aftensmad inkl.

Dag 11 – Til filmbyen Ouarzazate
Efter et par dage i ørkenen, hvor vi har levet primitivt på naturens vilkår, er det nu tid til lidt luksus igen. Efter morgenmaden kører vi nordpå til Ouarzazate, hvor vores hotel venter med en dejlig pool. I Ouarzazate ligger verdens 3. største filmstudie næst efter Bollywood i Indien og Hollywood i USA. Det medvirker til, at Ouarzazate altid er en by med liv, der er somregel altid en ny film igang. Vi kommer til Ouarzazate lidt over middag, hvor der er mulighed for at finde lidt frokost og nyde et dejligt bad eller en dukkert i poOn. Derefter er det frivilligt om man vil tage en tur til centrum af byen og gå en tur på markedet, eller se på nogle af de butikker der er. Cafélivet er også blomstrende i Ouarzazate, så der er rig mulighed for et glas mynte-the i skyggen.
Morgenmad inkl.

Dag 12 – Filmstudierne
I dag skal vi besøge filmstudierne. Her er film som Gladiator, Kingdom of Heaven, Babel, Asterix og Obelix og Indiana Jones optaget. Der er guidet rundvisning hvor vi hører lidt om de forskellige kulisser, dels hvilke film de er brugt i, men også hvordan de er bygget, fx en stenmur der er bygget af gummi.
Morgenmad inkl.

Dag 13 – Over de Høje Atlasbjerge tilbage til Marrakech
Efter morgenmaden kører vi tilbage til Marrakech, hvor vi startede vores rejse. Det er en tur igennem de Høje Atlasbjerge, hvor vi vil passere det højeste pas – Tizi’n’Tichka. Endnu engang vil vi opleve store naturændrI i forhold til, hvad vi ellers har set. I bjergene er der køligt og ikke meget vegetation.
I Marrakech vil vi indlogere os på samme hotel, som da vi kom for et par uger siden.
Morgenmad inkl.

Dag 14 - Sidste dag til oplevelser og shopping i Marrakech
Den absolut sidste dag til at suge de sidste oplevelser til sig. Vi spiser morgenmad på hotellet, og herefter tager vi en tur til Ville Nouvelle, som er den ”nye” by. MedinA indenfor ringmuren var før Marrakech, men efterhånden er byen udvidet langt uden om bymurerne, og bliver derfor kaldt den ”ny by”. Her ligger en smuk have Majorelle, som vi skal besøge. Den ejes af Yves Saint-Laurant, der har et lille mini-slot i haven, hvor han tilbrI tid, når han er på et af sine jævnlige besøg i Marokko.
Efter vi har set haven er der fri til at gøre, hvad man vil, her den sidste dag. Hvis man fx har nogle sidste indkøb man vil gøre sig, eller genopleve den spektakulere plads Djeema El Fna, hvor der også er mange tag-caféer rundt om, hvorfra man kan nyde udsigten over livet på pladsen.
Om aftenen spiser vi sammen en afskedsmiddag på en god restaurant.
Morgenmad og aftensmad inkl.

Dag 15 – Hjemrejse fra Marokko til Danmark
Vi flyver fra Casablanca til Danmark med flyskift på vejen, og siger farvel til hinanden efter en stor oplevelse i det fantastiske og kontrastfyldte land Marokko.

$Pris: 8500 kr.
Inkl. Flybillet
Alle overnatnI
Indikerede måltider
Transport mellem desTtionerne
Ikke inkl. Entréafgifter (beregn ca. 150 kr)
Måltider der ikke er indikerede
Diverse forsikrI (Marokko har indtil d. 1. Juar været dækket af sygesikringen, men er det ikke længere)

OBS: Der tages forbehold forændrI i programmet.
Prisen forudsætter 8-10 deltagere.
Der tages yderligere forbehold for store prisændrI for flybilletter.

Kontakt Aziz og S
Telefon: 25 39 06 27
E-mail: aziztour@ofir.dk
Facebookgruppe: Marokko (send dit navn og vi inviterer dig)edit post delete post

Anonymous
Gæst


5/28/2008 23:41:34
RE: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Da sommeren nu nærmer sig med hastige skridt, og folk for alvor begynder at planlægge ferie, vil jeg lige gøre opmærksom på denne rejse igen. Vi er nu 4 piger og 1 fyr. Vi rejser den 13. juli til d. 27. juli. Håber på et finde et par stykker mere, helst i 20'erne eller 30'erne.

Skriv endelig, hvis der er nogen spørgsmål.

Venlig hilsen S:-)edit post delete post

Anonymous
Gæst


5/29/2008 00:26:58
RE: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Hej S.

Jeg synes det lyder rigtig rigtig spændende. Jeg er kun 22 år, og ligger nok i den lave ende af aldersgrænsen, men mon ikke det er uden betydning.
Afrejsedatoen passer Pfekt.
Inden jeg tager beslutningen om jeg vil med, er jeg interesseret i at vide lidt mere.
Vacinationer..tryghed i fremmede egne..hvordan man tackler varme osv. Hvad skal man have af udstyr..generelle ting. Jeg er meget nysgerrig og interesseret. Det virker i den grad veltilrettelagt.

Kærligst Annalin.


edit post delete post

S
Gæst
 Email censureret

5/29/2008 12:44:56
RE: Rejsefæller til Marokko
IP: Logged

Besked:
Hej Annalin.

Det lyder da bare alletiders, at du er interesseret. Og selvfølgelig skal der også være plads til spørgsmål, for det er da en stor beslutning at tage om sin skønne ferie.
Men jeg vil gerne garantere dig, at Marokko er et skønt land, med masser af oplevelser og spændende kultur.

Vaccinationer: Det er ikke nødvendigt med nogle vaacinationer for at rejse til Marokko. Dog anbefales en Hepatitis A vaccination, hvis man skal bo primitivt i landet i en længere Piode. Vi skal selvfølgelig bo primitivt i ørkenen, men ikke uhygiejnisk, og Hr ikke i en længere Piode. Men den vaccination, kan du overveje.

Varmen: Ja den er der. Vi har for så vidt muligt lavet programmet efter de varmeste timer på dagen, hvor vi vil være inden døre. Vi var også afsted samme tid sidste år, hvor det fungerede fint. Ud af 17 dage, var der også kun 2 rigtig varme dage, og ja, så kan man ikke så meget andet end at finde den nærmeste pool eller strand, men så går det jo også:-) Vores transportmidler vil være med aircondition.

Tryghed: Kan godt forstå det spørgsmål. Altså generelt er Marokko et trygt land med masser af politi på gaderne og sådan. Men vi er selvfølgelig europæere, og mål for mange marokkanere med det ene eller det andet formål. Jeg er selv lyshåret, men har ingen problemer med gå på gaden aL. Der kommer tilnærmelser, men man lærer hurtigt at tackle det, og den del vil også være noget, vi snakker en del om inden og de første dage dernede. Der er masser af små tricks:-) Vi vil også ind imellem være steder, hvor der ikke kommer så mange turister, så her vil man opleve en helt anden åbenhed og gæstfrihed hos befolkningen, som ikke er ude på at få noget igen. Derudover har vi Aziz med, hvilket giver en anden respekt, når man går rundt på gaden. Men jeg vil sige, at det virkelig er en del af oplevelsen, og ofte kan man gøre det til en sjov oplevelse. Men alt i alt kan jeg ikke huske, jeg har følt mig utryg på noget tidspunkt, de gange jeg har været der, og jeg har Hr aldrig fået stjålet noget.

Udstyr: Der er ikke rigtig noget specielt udstyr til turen. Tværtimod, vil jeg Hre sige tag helst ikke for meget med. Det er sommertøj, solhat, sandaler (som man kan gå lidt i), håndklæde, evt. en lagenpose, eller et almindeligt lagen til ørkenen, håndklæde, solcreme og det du selv har brug for. Marokko er et muslimsk land, og derfor vil jeg anbefale ikke at tage for mange helt lårkorte nederdele/shorts med, eller alt for nedringede bluser, eller hvor man kan se maven. Når vi besøger private familier, vil det være høfligt at tage tøj på, der dækker ned til knæene, og udover skuldrene.

Håber det var lidt svar på dine spørgsmål, ellers må du endelig spørge mere. Så glæder jeg mig til at høre mere fra dig:-)

Mange hilsner fra S.


edit post delete post

P 1


Post a reply to this message:
Brugernavn: (Brug ikke rigtigt navn)
Overskrift:
Besked:

Kontakt Dansk-Rejseledsager.dk <> Funktionelle domæner <> I støbeskeen <> Nye domæner


© Copyright Dansk-Rejseledsager.dk
Sitet er hostet af Breum Data
Sponseret af:
Rejs-Med.dk - Bunker af rejselinks f.eks flybilletter
Discount Flybilletter Links til udbydere af flybilletter fordelt på lande. F.eks flybilletter til Tyrkiet
rejseovers igten.dk - Kategorier med rejseinformation såsom flybilletter