rejseledsager
Dansk-Rejseledsager.dk [ return ]
From Message
ABD
Gæst
 For at undgå spambots tillader vi ikke længere at man kan se email-adressen her, benyt tekstfeltet, hvis du vil skrive din email så folk kan læse den.

5/21/2008 15:40:55
Subject: Juli 2008
IP: Logged

Besked:
Hej eventyrlystne kulturinteresserede i 20'erne.

Jeg har sådan lyst til at rejse rundt en måneds tid denne sommer.Gerne lidt backpacker-agtigt..altså noget der ikke er alt for dyrt, men alligevel fyldt med herlige oplevelser.Kirker, kultur, fest- byvandring-strand-osv.
Det kunne være alt fra interrail til fire uger i paris, spanien USA..hvad som helst.

Jeg mangler nogle at rejse med. Så kom frit frem.

Kh Annalin.


edit post delete post

S B
Gæst
 Email censureret

5/28/2008 23:32:00
RE: Juli 2008
IP: Logged

Besked:
Hej Annalin.

Jeg har lige et lille forslag som måske kan dække dine ønsker. Min marokkanske kæreste og jeg laver til sommer en rundrejse i Marokko, hvor vi gerne vil samle en lille gruppe, der kan rejse sammen. Indtil videre er vi 4 piger og 1 fyr. Så vi vil gerne finde et par mere.

Jeg har sat programmet her nedenunder, så kan du læse hvad det hele går ud på. Der er i hvert fald masser af oplevelser, og turen koster 8500 kr, inkl. fly, logi, transport og det meste mad. Så måske det er noget.

Venlig hilsen S.


Her er programmet:
15-dages rundrejse i Marokko sommeren 2008

Marokko er et arabisk land der har meget fokus på demokrati og er under stor udvikling.
Geografisk ligger landet helt unikt med Middelhavet mod nord og Atlanterhavet langs vestkysten. Derudover ligger Afrikas 2. største bjerg Høje Atlas i landet.
I Marokko lever to befolkningsgrupP side om side; berberne og araberne.

På vores rejse rundt i det fantastiske land vil du få et bredt indtryk af kulturen, den betagende natur og ikke mindst marokkanernes store gæstfrihed. Du vil opleve det hektiske gadeliv i byerne, moskeernes kalden til bøn, det monotone og dog så foranderlige Sahara og det moderne og dog traditionelle Marokko. Landet er fyldt med store kontraster, som man mærker hele tiden.

En lille oversigt over, hvad du kommer til at opleve
• Marrakech
 Markedspladser, moskeer, museer, paladser
 Den berømte souk (bazar)
 Pladsen Djeema El Fna med slangetæmmesker, mavedansere, lokal musik, gøglere, sandsigersker osv.
• Essaouira – en kunstnerisk og musikalsk kystby med dejlige sandstrande
• Agadir – her ligger Marokkos bedste badestrande
• Afvekslende natur
 Fra frodige palmelunde og –dale til Saharaørkenen
• Sahara
 Kamelridning gennem ørkenens sand, overnatning i beduincamp
• Ouarzazate – her ligger verdens 3. største filmstudie
• Atlasbjergene
 Vi passerer Atlasbjergene på det højste pas

Rejseprogram
Dag 1 – Fra Danmark til Marokko
Vi rejser fra København mod Casablanca med flyskift undervejs. I lufthavnen bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Afhængig af ankomsttidspunkt vil der umiddelbart efter ankomst blive serveret traditionel marokkansk the, og vi vil holde et lille informationsmøde om de foreløbene dage i Marakkech og rejsen rundt i Marokko i øvrigt.
Ingen måltider inkl.

Dag 2 – 1001 nats eventyr i Marrakech
Marrakech ligger flot for foden af Atlasbjergene, så man til tider kan se de sneklædte bjergtoppe fra byen. Centrum af byen, kaldet medinA, er omkranset af en stor tyk okkerfarvet ringmur, herinde ligger den gamle bydel som er præget af dekorerede bygnI, mosaik og indtrykkende står i kø. De forskellige dufte virvler om en, mynten fra theen, krydderierne fra markedet, lædderet fra de små værksteder osv.
Vi vil efter morgenmaden gå en tur i byen for at få et indtryk af den. Vi vil besøge Marrakech største moske, Koutobia, som står højt som et pejlemærke i byen. Herfra går vi videre til to paladser Badi og Bahia og en gammel kongegrav der er et arkitektonisk imponerende værk. Vi vil også besøge museet Dar si Said, hvor man kan se Marokkos kunstneriske udvikling.
Vi vil ende vores gåtur på den berømte plads Djeema El Fna, der ligger i medinA. Pladsen er på UNESCOs liste over bEringsværdige steder. Her er fyldt med musikere, gøglere, mavedansere, spåkoner, slangetæmmesker, og man kan få orientalsk mad som fårehjerne- og tunge, snegle, forførelsesdrikke og meget andet. Fra pladsen kommer man ind i den store souk, der er en af Nordafrikas største med 4000 butikker. Her gemmer sig en stor labyrint af små snørklede og endeløse veje og gyder med de små butikker. Hvis man kan finde det, kan man få alt, hvad hjertet begærer. Souk’en er opdelt i forskellige afdelI med hver deres specialer, hvor man mange steder også kan følge produktionen af varerne på de små værksteder. Man kan blandt andet finde tørklæder, tasker, marokkopuder, krydderier, tøj og sko, musik, keramik, arabiske lamP osv.
Om aftenen vil vi spise sammen på en hyggelig restaurant med gode marokkanske specialiteter.
Morgenmad og aftensmad er inkl.

Dag 3 – Shopping af alt hved hjertet begærer i Marrakech’ store souk
Vi spiser morgenmad på hotellet, hvorefter der er fri til, at man kan gøre, hvad man vil. Man kan gå en tur i de flotte parker og imponeres af Marrakech’ mange storke. Eller man kan gå i souk’en og købe det, man faldt for i går.
Morgenmad er inkl.

Dag 4 – Musikalsk kultur i hyggelige Essaouira
Efter morgenmaden tager vi bussen til Essaouira. Essaouira er også på UNESCOs liste over bEringsværdige steder. Det er en smuk forholdsvis lille fiskerby, hvor mange kunstnere, bohemetyP og i øvrigt surfere valfarter til fra hele verden. Især musikere ynder at rejse hertil, Jimi Hendrix, Cat Stevens og Bob Marley har været her. Byen blev grundlagt i 1700-tallet af en fransk arkitekt, der fik til opgave at bygge en fæstning. Man kan godt se, at byen har haft både europæisk, arabisk og nordarikansk indflydelse. Essaouira er meget stille, da der inden for bymurerne ikke må køre motorkøretøjer, det gør her behageligt og afslappende at være. Ellers er byen også kendt for kunst som malerier og stenskulpturer. Madkulturen er præget af lækre fisk friske fra Atlanterhavet, som man kan købe på havnen, enten til at tage med og tilberede, eller de kan lave den med det samme, og man spiser den der.
Efter ankomst midt på dagen, vil vi gå en tur i byen, og om aftenen vil vi finde et lokalt sted, hvor de spiller den traditonelle og populære Gnawa-musik.
Morgenmad inkl.

Dag 5 – Sandstrande og badning
I dag er der mulighed for at bade ved den lækre strand, der er i Essaouira blot et stenkast fra, hvor vi bor. Ellers kan man gå en tur i de små gader, hvor der er mange hyggelige butikker og boder. Man kan også opleve mange af kunstnerne rundt omkring der sælger deres billeder, eller er igang med at male et. De sidder ofte på fæstningen ud mod vandet, hvor havet er utrolig flot med skumsprøjt mod klipPne, og den hvide by som kulisse.
Morgenmad inkl.

Dag 6 - Til nye lange sandstrande i Agadir
Umiddelbart efter morgenmaden tager vi igen bussen, nu videre mod Agadir. Det er en smuk tur langs kysten med frodige områder. Blandt andet vokser der argantræer, som ikke findes andre steder i verden. Argantræerne giver små frugter som nødder eller oliven der presses, og man får en olie ud af det, der bliver brugt verden over til kosmetik. Mange mener også olien har en helbredene kraft.
I Agadir er nogle af de længste og bedste sandstrande i Marokko pænt fulgt af strandpromenader med gode restauranter og caféer.
Morgenmad inkl.

Dag 7 - Udflugter eller afslapning ved stranden
Der er morgenmad på hotellet, og dagen kan enten bruges ved stranden, hvor der er mulighed for at leje parasol eller liggestol, og man har caféerne og restauranterne tæt på, hvis man skulle have lyst til lidt lækker marokkansk mad eller en snack.
Vil man gerne ud og opleve lidt kan det anbefales at besøge en gammel ruin, som ligger på toppen af et lille bjerg, hvor man har udsigt udover hele Agadir og den enorme havn. Herfra er der også den smukkeste solnedgang man kan forestille sig ud over havet, og med byen til den anden side. Et fantastisk syn.
Morgenmad inkl.

Dag 8 – Shopping eller afslapning ved stranden
Morgenmad på hotellet. Endnu en dag med mulighed for solbadning på stranden. Er man ved at have fået nok af det, er det også muligt at besøge Agadirs lokale souk som ligger lige i centrum. Ellers kan man nyde strandpromenaden og nogle af de gode restauranter, hvor man har mulighed for at prøve nogle af Marokkos specialiteter som couscous, tagine og andet som er tilberedt med forskellige karakteristiske krydderier.
Morgenmad inkl.

Dag 9 – Foranderlig natur
I dag kører vi tidligt om morgenen, da vi har en lang køretur foran os til ørkenen. Efter nogle timers kørsel stopP vi i en lille landsby Taliouine, hvor der som det eneste sted i Marokko vokser safran, på grund af det unikke sted på østsiden af Anti-Atlasbjergene. Her vil der være mulighed for at købe lidt af verdens dyreste krydderi her til en yderst favorabel pris.
Undervejs på køreturen vil man blive trukket ind i de fantastiske scenarier og skiftende natur. Fra frodig kyst over golde bjerge til øde sandørken. Sidst på dagen kommer vi frem til ørkenen, hvor vi skal bo hos beduinerne. Her spiser vi aftensmad og hygger os ved bålet, inden vi går i seng, og kan nyde den helt fantastiske stjernehimmel, der er i ørkenen.
Morgenmad, frokost og aftensmad inkl.

Dag 10 – Den mystiske ørken med gæstfrie beboere
I dag står vi tidligt op, så vi kan se den vidunderlige solopgang, og så vi kan nyde ørkenen inden det bliver for varmt. Dem der har lyst har mulighed for at ride en tur på dromedarerne i morgenlyset, mens morgenmaden bliver gjort klar. Op ad formiddagen kører vi til landsbyen Tagounite, hvor vi skal på marked og derefter skal vi besøge en lokal familie, hvor vi skal spise frokost, og se hvordan en traditionel familie lever. Her vil vi være nogle timer til den værste varme er drevet over, hvorefter vi tager tilbage til ørkenen og nyder stilheden, storheden og solnedgangen fra toppen af en sanddyne.
Morgenmad, frokost og aftensmad inkl.

Dag 11 – Til filmbyen Ouarzazate
Efter et par dage i ørkenen, hvor vi har levet primitivt på naturens vilkår, er det nu tid til lidt luksus igen. Efter morgenmaden kører vi nordpå til Ouarzazate, hvor vores hotel venter med en dejlig pool. I Ouarzazate ligger verdens 3. største filmstudie næst efter Bollywood i Indien og Hollywood i USA. Det medvirker til, at Ouarzazate altid er en by med liv, der er somregel altid en ny film igang. Vi kommer til Ouarzazate lidt over middag, hvor der er mulighed for at finde lidt frokost og nyde et dejligt bad eller en dukkert i poOn. Derefter er det frivilligt om man vil tage en tur til centrum af byen og gå en tur på markedet, eller se på nogle af de butikker der er. Cafélivet er også blomstrende i Ouarzazate, så der er rig mulighed for et glas mynte-the i skyggen.
Morgenmad inkl.

Dag 12 – Filmstudierne
I dag skal vi besøge filmstudierne. Her er film som Gladiator, Kingdom of Heaven, Babel, Asterix og Obelix og Indiana Jones optaget. Der er guidet rundvisning hvor vi hører lidt om de forskellige kulisser, dels hvilke film de er brugt i, men også hvordan de er bygget, fx en stenmur der er bygget af gummi.
Morgenmad inkl.

Dag 13 – Over de Høje Atlasbjerge tilbage til Marrakech
Efter morgenmaden kører vi tilbage til Marrakech, hvor vi startede vores rejse. Det er en tur igennem de Høje Atlasbjerge, hvor vi vil passere det højeste pas – Tizi’n’Tichka. Endnu engang vil vi opleve store naturændrI i forhold til, hvad vi ellers har set. I bjergene er der køligt og ikke meget vegetation.
I Marrakech vil vi indlogere os på samme hotel, som da vi kom for et par uger siden.
Morgenmad inkl.

Dag 14 - Sidste dag til oplevelser og shopping i Marrakech
Den absolut sidste dag til at suge de sidste oplevelser til sig. Vi spiser morgenmad på hotellet, og herefter tager vi en tur til Ville Nouvelle, som er den ”nye” by. MedinA indenfor ringmuren var før Marrakech, men efterhånden er byen udvidet langt uden om bymurerne, og bliver derfor kaldt den ”ny by”. Her ligger en smuk have Majorelle, som vi skal besøge. Den ejes af Yves Saint-Laurant, der har et lille mini-slot i haven, hvor han tilbrI tid, når han er på et af sine jævnlige besøg i Marokko.
Efter vi har set haven er der fri til at gøre, hvad man vil, her den sidste dag. Hvis man fx har nogle sidste indkøb man vil gøre sig, eller genopleve den spektakulere plads Djeema El Fna, hvor der også er mange tag-caféer rundt om, hvorfra man kan nyde udsigten over livet på pladsen.
Om aftenen spiser vi sammen en afskedsmiddag på en god restaurant.
Morgenmad og aftensmad inkl.

Dag 15 – Hjemrejse fra Marokko til Danmark
Vi flyver fra Casablanca til Danmark med flyskift på vejen, og siger farvel til hinanden efter en stor oplevelse i det fantastiske og kontrastfyldte land Marokko.
edit post delete post

Anonymous
Gæst


5/29/2008 00:20:15
RE: Juli 2008
IP: Logged

Besked:
Hej S.

Jeg er meget interesseret i at vide mere. Det virker trygt og veltilrettelagt. Hvilken dato påtænker i afrejse, og skal man have vacinationer? Bliver der mulighed for at møde hinanden inden afrejse?
Sikke spændende. Er 8.500 inklusivt alt - bortset fra egne indkøb?
Tak for din henvendelse.

De kærligste hilsener - og nysgerrighed:)
Annalin.


edit post delete post

S
Gæst
 Email censureret

5/29/2008 12:50:48
RE: Juli 2008
IP: Logged

Besked:
Hej igen, så lige du havde skrevet et par spørgsmål her også:-)
Ja det er som du kunne se på den anden side d. 13.-27. juli. De 8500 kr er stort set inkl. alt. Bortset fra enkelte måltider. Men ca. 2/3 er inkl. Derudover skal du også selv ahve en rejseforsikring, da sygesikringsbeviset desværre ikke dækker mere.
Mht. at mødes så håber jeg det kan lade sig gøre. Men 2 kommer fra Århus, en fra København og Aziz og jeg fra Vestsjælland, så vi er lidt spredt. Men hvor kommer du fra? For synes det ville være en rigtig god idé, og det er også sjovest/rarest, om ikke andet så os der har mulighed.

Det var vidst det her, har svaret på dine andre spørgsmål på den anden side.

Mange hilsner igen fra S:)


edit post delete post

Anonymous
Gæst


5/29/2008 22:50:48
RE: Juli 2008
IP: Logged

Besked:
Hej igen.

Jeg kommer ogsdå fra Århus:)

Hmm jeg tænker lige frem og tilbage og vil så give svar hutigst muligt.
Rejseforsikring har jeg selv, så det er ikke noget problem.
Det lyder så fint det hele.

Tak for dine hurtige svar.
edit post delete post

S
Gæst
 Email censureret

5/30/2008 11:14:58
RE: Juli 2008
IP: Logged

Besked:
Det lyder bare fint. Er helt sikker på det bliver en rigtig fin tur, da de andre i hvert fald også lyder rigtig søde.
Synes også det kunne være fint at finde ud af noget med at mødes inden:-)
Hvis du gerne vil se nogle billeder fra nogle af de steder, vi skal besøge må du endelig sige til. Ved ikke hvor meget du kender til Marokko, men du kan også kigge på disse links:
www.al-bab.com/maroc/trav.htm
www.africa-ata.org/morocco_news_release.htm
edit post delete post

S
Gæst
 Email censureret

6/08/2008 20:32:41
RE: Juli 2008
IP: Logged

Besked:
Hej Annalin.

Vil høre om du har gjort dig videre tanker om rejsen.
Priserne på flybilletterne begynder nemlig at stige, og vil selvfølgelig også helst have du kan komme med samme fly som vi andre.
Håber stadig du har lyst:-)

Mange hilsner fra S.


edit post delete post

P 1


Post a reply to this message:
Brugernavn: (Brug ikke rigtigt navn)
Overskrift:
Besked:

Kontakt Dansk-Rejseledsager.dk <> Funktionelle domæner <> I støbeskeen <> Nye domæner


© Copyright Dansk-Rejseledsager.dk
Sitet er hostet af Breum Data
Sponseret af:
Rejs-Med.dk - Bunker af rejselinks f.eks flybilletter
Discount Flybilletter Links til udbydere af flybilletter fordelt på lande. F.eks flybilletter til Tyrkiet
rejseovers igten.dk - Kategorier med rejseinformation såsom flybilletter