rejseledsager
Dansk-Rejseledsager.dk [ return ]
From Message
S og Aziz
Gæst
 For at undgå spambots tillader vi ikke længere at man kan se email-adressen her, benyt tekstfeltet, hvis du vil skrive din email så folk kan læse den.

8/12/2008 18:33:35
Subject: Nytår i ørkenen...
IP: Logged

Besked:
Hej rejselystne mennesker.

Vi har været her på sitet før, med tidligere rejser til Marokko. Nu er vi her igen, denne gang med en rejse i juleferien fra d. 25. dec. til d. 2. Juar.
Vi vil besøge storbyen Marrakesh, filmbyen Ouarzazate, og sidst men ikke mindst vil vi holde nytårsaften ude i Saharas ørken med beduinmusik omkring bålet.

Læs programmet herunder, og skriv endelig tilbage med spørgsmål eller andet, hvis det har interesse.

Mange hilsner Aziz og S.

Hold nytår i Sahara

Kunne du tænke dig en anderledes nytårsaften? Så er muligheden her. Vi arrangerer denne gang en rundrejse i Marokko, hvor du kommer til at opleve den berømte mytiske og mystiske by Marrakesh. Derudover vil vi besøge filmbyen Ouarzazate, hvor verdens 3. største filmstudie ligger. Sidst men ikke mindst vil vi besøge den fantastiske og dragende ørken, hvor vi til festlig musik fra beduinerne vil springe ind i det nye år.
Alt i alt en rigtig flot tur med masser af oplevelser både kulturelt og socialt. Hvis det har din interesse, så læs programmet nedenfor:

Rejseprogram

1. Dag
Vi flyver fra København til Casablanca med mellemlanding et sted i Europa. Fra Casablanca kører vi det sidste stykke til Marrakesh.

2. Dag
Marrakesh ligger flot for foden af Atlasbjergene, hvor man til tider kan se de sneklædte bjergtoppe fra byen. Centrum af byen, kaldet medinA, er omkranset af en stor tyk okkerfarvet ringmur. Herinde ligger den gamle bydel, som er præget af dekorerede bygnI med mosaik og udskærI, og indtrykkene står i kø. De forskellige dufte hvirvler om en, mynten fra teen, krydderierne fra markedet, læderet fra de små værksteder osv. Et sandt bombardement af indtryk. Vi skal bo på hotel midt i medinA.
Vi vil efter morgenmaden gå en tur i byen, hvor man kan suge alle indtrykkene til sig. Blandt andet forbi Marrakesh største moske Koutobia, som står højt som et pejlemærke i hele byen. Vi vil besøge det smukke Bahia palads, der stadig står i sin pomp og pragt i meget smukke bygnI, med gårdhaver og vandmiljøer. Vi vil også besøge Saadi-gravene, der er en gammel kongegrav, som er et imponerende arkitektonisk værk.
Gåturen vil vi ende på den berømte plads Djeema El Fna, der ligger i midten af medinA. Pladsen er på UNESCOs liste over bEringsværdige steder i verden. Her er fyldt med musikere, gøglere, mavedansere, spåkoner og slangetæmmesker, og man kan få orientalsk mad som fårehjerne- og tunge, snegle, forførelsesdrikke eller et helt almindeligt glas friskpresset appelsinjuice til 2 kr. Fra pladsen kommer man ind i den store souk, der er Nordafrikas største med over 4000 små butikker. Her gemmer sig en stor labyrint af små snørklede endeløse veje og gyder med de mange butikker, hvor man kan få alt, hvad hjertet begærer. Souk’en er opdelt i forskellige afdelI med hver deres specialer, hvor man mange steder kan følge produktionen af varerne i de små værksteder. Man kan blandt andet finde krydderier, tørklæder, marokkopuder, tøj, sko, tasker, keramik, musik, arabiske lamP og meget andet.

3. Dag
Efter vi har spist morgenmad, tager vi en tur uden for medinA, i den såkaldte ny by ”Ville Nouvelle”. Her er de moderne butikker og generelt et mere moderne liv. Her vil vi besøge den smukke have Majorelle, som var ejet af Yves Saint-Laurant indtil H død for nylig. En meget smuk have, hvor man kan gå rundt og nyde alle blomsterne og det flotte blå mini-slot, der ligger midt i haven.
Resten af dagen kan fx bruges til en gåtur i de forskellige parker, der ligger tæt på medinA, eller man kan sidde og nyde et glas arabisk mynte-te på en af de mange tag-caféer, der ligger rundt om pladsen Djeema El Fna, hvor man kan sidde og få alt livet på pladsen med.

4. Dag
Dagen er fri til egen disposition. Fx kan man tage rundt og se på andre af Marrakesh seværdigheder, eller man kan gå en tur i souk’en og købe det, man faldt for dagen før.

5. Dag
Vi kører fra Marrakesh til Ouarzazate, som er en flot tur igennem de Høje Atlasbjerge, hvor vi vil passere Høje Atlas’ højeste pas Tizi’n’Tichka. I Ouarzazate vil der være mulighed for at besøge verdens 3. største filmstudie, hvor film som Kingdom of Heaven, Gladiator, Asterix og Obelix, Indiana Jones og mange andre er optaget.
Vi vil også besøge en gammel kasbah, hvor man kan se den gamle traditionelle byggestil, hvor hele bygningen i sig selv er en stor sammenhængende by, med små gader, gyder og gange. Især berberne bor på denne måde i Marokko. Vi skal bo på et godt hotel i byen.

6. Dag
Efter morgenmaden kører vi fra Ouarzazate til Sahara. Undervejs på køreturen vil man se smukke landskaber gradvist skiftende til mere og mere ørkenprægede omgivelser. Om eftermiddagen vil vi komme til en lille landsby Tagounite, ca. 15 km fra hvor vi skal bo i ørkenen. Her skal vi spise aftensmad hos en lokal arabisk familie. Derefter vil vi køre ud i ørkenen, hvor vi skal bo hos beduinen Ali. Her er det virkelig ”off-road” hvor 4-hjulstrækker er nødvendig. Morgenmad og aftensmad er inkl.

7. Dag
I dag er det nytårsaften, derfor vil vi sove lidt længe, så vi kan være friske om aftenen. Vi vil vågne op til ørkenens storhed, hvor man virkelig fornemmer uendeligheden og stilheden, der hersker i ørkenen. Vi spiser morgenmad i ørkenen, og i løbet af formiddagen vil der være mulighed for at ride på dromedarer. Herefter vil vi køre til ”den sidste by” M’Hamid, som er den sidste by med vej til, herefter løber asfalten over i grusvej for til sidst at løbe ud i sandet. Om aftenen vil vi igen være i ørkenen, hvor der vil komme musik, og vi skal sidde rundt om bålet og hygge, feste og springe ind i det nye år. Fyrværkeri vil vi ikke have, til gengæld er der masser af lys på himmelen fra de mange milliarder af stjerner, der lyser meget klart på ørkenhimmelen. Morgenmad og aftensmad er inkl.

8. Dag
Vi står op til den fantastiske solopgang, og kører tidligt fra Sahara til Marrakesh, hvor vi vil ankomme sidst på eftermiddagen. Her vil vi spise vores afskedsmåltid, inden turen går til Danmark i morgen.

9. Dag
Vi kører fra Marrakesh til Casablanca, hvor vi med mellemlanding et sted i Europa skal flyve til København.

Pris: 8500 kr.
Inkl. Flybillet, alle overnatnI, indikerede måltider, transport mellem desTtionerne.
Ikke inkl. Ikke indikerede måltider, entréafgifter (beregn ca. 150 kr.), diverse forsikrI (Ønsker du afbestillingsforsikring, skal du gøre opmærksom på dette ved tilmelding, det koster 250 kr. Øvrige forsikrI står du selv for).

OBS! Der tages forbehold for ændrI i programmet. Rejsen forudsætter 8-10 deltagere.


edit post delete post

S og Aziz
Gæst
 Email censureret

9/11/2008 12:07:59
RE: Nytår i ørkenen...
IP: Logged

Besked:
Hej folkens.

Vil lige skrive igen, da vi nu (så småt) nærmer os julemåneden, hvor vi skal rejse.
Interessen stiger fra eventuelle deltagere, så skulle der være nogen her på sitet, der kunne være interesserede i denne spændende rejse, så henvend Jer endelig.
I kan også finde os på Facebook under gruppen Marokko, hvor I så skal kigge under begivenheder, for at læse nærmere om rejsen og evt. tjekke nogle af de andre interesserede ud.
Kan kun sige det bliver en suP fed tur.

Mange hilsner fra Aziz og S.


edit post delete post

S og Aziz
Gæst
 Email censureret

11/16/2008 16:25:16
RE: Nytår i ørkenen...
IP: Logged

Besked:
Se evt. www.marokkotours.dk


edit post delete post

P 1


Post a reply to this message:
Brugernavn: (Brug ikke rigtigt navn)
Overskrift:
Besked:

Kontakt Dansk-Rejseledsager.dk <> Funktionelle domæner <> I støbeskeen <> Nye domæner


© Copyright Dansk-Rejseledsager.dk
Sitet er hostet af Breum Data
Sponseret af:
Rejs-Med.dk - Bunker af rejselinks f.eks flybilletter
Discount Flybilletter Links til udbydere af flybilletter fordelt på lande. F.eks flybilletter til Tyrkiet
rejseovers igten.dk - Kategorier med rejseinformation såsom flybilletter